Gündem

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na 4 Bin Kadro İhdası Yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda daha önceden kabul edilmiş olan Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanun’un içerisine yeni bir madde ekleniyor. 

Söz konusu kanuna eklenecek madde de Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na kadro ihdasına ilişkin bir düzenlemede yer aldı. 

MALİYE BAKANLIĞI VE GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA 4 BİN KADRO

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve kabul edilen KDV Kanuna eklenen maddede Maliye Bakanlığına 2 bin kadro ihdası yapıldı. 

Bunun yanında eklenen madde ile ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığına ise 2 bin 30 kadro ihdas ediliyor.

EKLENECEK MADDE DE YER ALAN DİĞER DÜZENLEMELER

İlgili kanuna eklenen madde ile ayrıca taksi, dolmuş, minibüs ve umum servislere ilişkin ticari plakaların elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarının tamamı, plakaların elde tutulma süresi gibi şartlar aranmaksızın gelir vergisinden istisna olacak ve elden çıkarma işlemlerinde vergi incelemeleri veya takdir işlemlerine istinaden herhangi bir vergi tarhiyatı yapılmayacak, vergi cezası kesilmeyecek. Ayrıca bu kanunun yasalaşmasında önce yapılan tarhiyatlar ve kesilen cezalardan, varsa açılan davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilecek.

Bu düzenlemelerin yanında ayrıca devlete ait üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezi birimleri ile rektörlüklere bağlı sağlık hizmeti sunan enstitülerin ödenmemiş ilaç ve tıbbi malzemelere ilişkin borçları Maliye Bakanlığı bütçesinden aktarılacak kaynak ile ödenecek.

Kanuna eklenen madde de gümrüksüz satış yapan mağazalara ilişkin bir düzenleme yer aldı. Söz konusu düzenleme ile satılmak üzere gümrüksüz satış mağazaları ve bunların depolarına yapılan teslimler, KDV ve ÖTV’den istisna olacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA