Gündem

Mansur Yavaş duyurdu: Artık yardımlar kart ile yapılacak!

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 185 bin kişiye kömür ya da yiyecek dağıtımı yapıldığını ve bunun 25 bin kadarının Suriyeli olduğunu belirtti.

YENİ ‘KARTLI’ SİSTEME GEÇİŞ

Yeni sistem ile birlikte yardım alanlara toplam 140 bin kart dağıtılacağını söyleyen Yavaş, “Suriyelileri ve uzak köylerde oturup, kartı kullanamayacak durumdaki kişileri kart sisteminin dışında bırakıp, onlara yine yardımları eski yöntemle dağıtacağız. 140 bin kişiye ise belediye yardımlarını dağıtacağımız kartla yapacağız” diye konuştu.

Yeni sisteme göre 140 bin kişinin 70’er bin kişilik iki gruba ayrılacağını,gruplar sırayla her ay  kart aracılığıyla nakit yardımda bulunulacağına değinen Yavaş, “bunun sistemini önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız. Başlangıçta 70 bin kişiye bir ay, 70 bin kişiye diğer ay olmak üzere, birer ay arayla yardım yapmayı planlıyoruz. Ancak Belediyenin gelirlerine göre, belki de bu 140 bin kişiye her ay yardım da yapabiliriz” diye konuştu.

BAŞKA BİR PROJE DAHA VAR

Yavaş Belediye’de en fazla şikayet edilen EGO otobüs şoförleri konusunda her gün mavi masaya halktan gelen öneri ve şikayetleri değerlendirdiğini söyledi ve şu sözlerle devam etti. “şikayetlerin yüzde 90’ı EGO otobüs şoförlerinin hal ve tavırlarından dolayı geliyor. Şimdi yeni bir mobil uygulama ile, vatandaşın anlık olarak EGO otobüslerinde yaşadıkları sıkıntıları belediyeye bildirebilecekleri bir mobil uygulama üzerinde çalışıyoruz.Otobüs şoföründen herhangi bir şikayet bu mobil uygulama üzerinden belediyeye ulaştığında, anında müdahale edilecek. O otobüs şoförü daha seferini tamamlamadan ara duraklardan birinde otobüsten indirilecek, yeni bir şoförle değiştirilecek” diye konuştu.