Gündem

Mansur Yavaş: Şirketlerle İlgili Israrları Devam Ederse, Cumhurbaşkanından Randevu İsteyeceğim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş basın mensupları ile biraraya geldi. Sputnik tarafından aktarılan içeriğe göre Mansur Yavaş’ın yetki hakkında yaşanan tartışmalara ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu isteyeceğini belirtti.

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Davul başkasının tokmak başkasının elinde olmaz” sözlerine vurgu yaparak belediye şirketlerinde gerçekleştirilen atamalarda olası bir kanun değişikliğine gidilmesi durumunda Erdoğan ile görüşme yapacağını söyledi.

Yavaş yaptığı açıklamasında ise;

“Bunun yanlışını anlatmak lazım. Şirketlerle ilgili ısrarları devam ederse mutlaka görüşeceğim. Bugüne kadar tek bir işçi çıkarmadık. Hatta yönetimi bizde olan bazı şirketlerde eski yöneticilerin devamını sağladık.

Belki başka bir şey anlatıyorlar. Hesap devralınca harcamalara bakmamız normal. Sıkıntılı durumlar da var. Buna karşı çıkanların bir kısmı açıklarının ortaya çıkmasını istemiyor olabilir.

Bunları anlatmak gerek. İstiyoruz ki konuşarak yapalım her şeyi. Eğer kanun değişikliğinde ısrarcı olurlarsa Cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim. Verir ya da vermez…” dedi..