Gündem

Mansur Yavaş'tan Flaş Açıklama: Müthiş Bir Şekilde İtfaiyeci ve Zabıtaya İhtiyacımız Var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamalarında Belediyeden bugüne kadar 118 kişiyi çıkardıklarını belirterek İtfaiye ve Zabıta personeline ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Konu hakkında Mansur Yavaş açıklamalarında genç işsizlik olduğunu herkesin gideceği tek kapının belediye olduğunu ifade ederek bugün devlet dairelerinde kimse ile görüşülemediğini ama bir şekilde belediye başkanı ile olmazsa belediye meclis üyeleriyle o da olmazsa partililere gidip görüşebildiklerini ifade etti.

Açıklamalarında “Bir ümit insanlar her yere öz geçmişini veriyor. Biz adil ve liyakata uygun bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Mesela bugüne kadar belediyeden işten ayrılan insan 118 kişi sadece.” ifadelerine yer veren Mansur Yavaş şöyle devam etti:

“ADAYLIĞIM AÇIKLANDIKTAN SONRA BELEDİYEYE 850 KİŞİ ALINMIŞ”

“Bunların içerisinde benimle mahkeme sürecinde olanlar, hakaret edenler var. Hatta seçimden sonra da hakaret etmeye devam ediyor. Birileri belli ki teşvik ediyor, atarsa yerin hazır diyor. Onlarla bizim çalışma imkanımız yok. Bunlardan 50 kadarı da 1 Nisan’dan yani seçim sonuçlandıktan sonra işe alınanlar. Bunu da o zaman twitter’dan açıklamıştım. Onları tabi ki çıkardık çünkü etik değil. Benim adaylığım açıklandıktan sonra yaklaşık 850 kişi alınmış belediyeye 31 Mart’a kadar.

“KPSS’YE GÖR GELECEKLER”

Bunların içerisinden ayıklıyoruz. Gerçekten liyakatlı olanlar işte kalacaklar. Bazen acil durumlar oluyor. Örneğin bizim belediyede İtfaiye’ye 600 kişi alınmış. Eskiden belediye direkt alabiliyordu şimdi alamıyor. Bunlar memur yapmak için alınmış. Bunlardan sadece 200 kişi kalmış diğerleri gitmiş. Müthiş bir şekilde itfaiyeciye ihtiyacımız var. Yine Zabıta alınmış ama onlar da başka yerlere kaydırılmışlar. Kadroyu yeniden toparlamaya çalışıyoruz. Zaten bizim memur olarak direkt kimseyi alma yetkimiz yok. Onlar yine KPSS’ye göre gelecekler.”