Gündem

Mansur Yavaş'tan Belediye Şirketlerine İstifa Çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının 1. oturumunu gerçekleştirdi. Meclis Üyeleri tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a işçilere neden bayram ikramiyesi verilmediğine yönelik soru soruldu.

Bu soruya yanıt veren Mansur Yavaş açıklamalarında 8.5 milyar liralık borç olduğunu belediyenin gelir ve giderinin belli olduğunu belirtti. Ayrıca Mansur Yavaş açıklamalarında belediye şirketlerine de görevi bırakın çağrısında bulundu.

GÖREVİ BIRAKIN ÇAĞRISI

Konu ile ilgili olarak Mansur Yavaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“8.5 milyar liralık borcu ben yapmadım. Belediyenin geliri belli gideri belli. Şirketleri vermiyorsunuz ama ikramiye öde diyorsunuz.

Önce şirketleri verin. Şirketlerin yöneticileri neden ödemiyor ikramiyeleri? Şirketlerin yöneticileri değil mi borçlu olan? Belediye mi borçlu işçilere karşı? Verin şirketleri neden duruyorlar? Bakın tekrar ediyorum Halk Ekmek zarar ediyor.

Halk Market yapacağız. Çiftçinin orada etini, sütünü satacağız. Hem vatandaş ucuz satın alacak hem gelir elde edecek. Allah’ın izniyle merak etmeyin tasarrufa devam, gelir artırıcı çalışmalara devam edeceğiz. Bilboardların hepsi bizim olacak, otoparkların hepsi bizim olacak, hafriyat giderlerinin hepsi bizim olacak.

Allah nasip ederse bu paraların hepsiyle işçi ikramiyeleri, belediyenin borçları ödenecek, fakir fukaraların ihtiyaçları karşılanacak ve verdiğimiz bütün sözleri de tutacağız”