Gündem

Mardin'de Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

 Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği 2 mahallede çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla gerçekleştirilen ATMACA- 7 Operasyonu’nun 3 Haziran’da sona erdiği anımsatıldı.

Operasyon sonrasında saklı halde bulunan patlayıcıların bulunması ve imhası, gömülü halde bulunan terör örgütü mensuplarının cesetlerinin bulunması, yine terör örgütüne ait mühimmatların bulunması amacıyla arama ve tarama faaliyetlerinin başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda dün Fırat ve Dicle mahallelerinde yapılan faaliyetlerde, tüpe tuzaklanmış basma düzenekli el yapımı patlayıcı, 13 roket başlığı, 7 sevk fişeği, 6 kalaşnikof silah, 3 bixi silah, 2 kanas silah, 1 zagros silah, 3 av tüfeği, 7 kalaşnikof şarjörü, 2 adet dürbün, 1 adet gece görüş dürbünü, 6 kanas şarjörü, dijital kumpas cihazı, çok sayıda değişik silahlara ait mühimmat ayrıca 13 launcher askeri mühimmatı imha edilmiştir. Operasyonların tamamlandığı tarihten itibaren şimdiye kadar arama tarama faaliyetlerinde toplam 160 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 19 basma düzenekli el yapımı patlayıcı ele geçirilmiş, 206 örgütsel mühimmat imha edilmiş. Operasyonlarda ölen 6 örgüt mensubunun cesedi bulunmuş. 2 bin 796 mühimmat ele geçirilmiş ayrıca 92 askeri mühimmat imha edilmiştir.”

Arama tarama ile ilgili çalışmaların devam ettiği ifade edilen açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.  

Kamupersoneli.net / AA