Gündem

Mardin'de PKK'ya Ağır Darbe

Mardin’in Derik ilçesinde kanlı terör örgütü PKK’ya yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 7 PKK’lı öldü 6 tanesi de yakalandı.

Güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya göz açtırmıyor. Cizre’de operasyonların sona ermesinin ardından bombalı tuzakları da temizlemeye çalışan güvenlik güçlerinin bir bölümü Mardin’e harket etti. Yapılan değerlendirme ve tespitlere göre Mardin’de de hendeklerin kazındığı bilgisi emniyet birimlerine ulaştı.

Polis ve asker ortak operasyonlarına burada da başladı. Yapılan açıklamada Mardin’in Derik ilçesinde kanlı terör örgütü PKK’ya yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 7 PKK’lı öldü 6 tanesi de yakalandı.

Bölde terör örgütü mensuplarında tamamen temizlenene ve bölgedeki bombalı tuzaklar kaldırılana kadar operasyonlar devam edecek.

Öte yandan terör örgütü PKK’nın kanlı eylemleri nedeniyle kepen açamayan esnaf PKK’ya isyan ediyor. Operasyonların sürdüğü bölgeler de en büyük zararı görenlerin başında vatandaş olduğu kadar esnaf da yer alıyor.

Bunun yanında Cizre’de operasyonların sona ermesinin ardından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de operasyonlara hız verildi. Yapılan değerlendirmelere ve gelen istihbarat bilgilerine göre operasyonların kısa süre içerisinde bitirilmesi öngörülüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptıları açıklamalarda operasyonların devam ettiği bölgelerde son terörist etkisiz hale getiriline kadar edeceğini açıkladılar.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında terör örgütü mensuplarına teslim ol çağrısı da yaptı. Bakan Ala, örgüt üyelerinin eylemlerini sona erdirmesini güvelik kuvvetlerine teslim olmalarını istedi.