Gündem

Marketler saat kaça kadar açık olacak? 30 – 31 Mayıs'ta nereler hizmet verecek? Sokağa çıkma yasağı hangi illerde uygulanacak?

Salgının yayılmasını önlemek adına, uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bu hafta sonu da uygulanacak. Milyonlarca vatandaş hafta sonu açık olacak mekânları araştırmaya başladı. Peki, marketler saat kaça kadar hizmet verecek? Merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut.

MARKETLER NE ZAMANA KADAR AÇIK OLACAK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı dönemlerde vatandaşlar, marketlerin saat kaça kadar açık olacağını araştırıyor. Dün akşam İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu genelge kapsamında, sokağa çıkma kısıtlamasından önceki gün, (29 Mayıs Cuma) market, manav, bakkal ve kasaplar, saat 23.00’e kadar hizmet verecek. Aynı zamanda Cumartesi günü market, manav, kasap ve bakkallar saat 10.00 – 17.00 arasında açık olacak. Belirtilen saatler arasında market, bakkal, manav ve kasaplar evlere servis – satış yapabilecekler.

GENELGEDEKİ İFADE

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelgede şu ifadeler kullanıldı:

“30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere servis şeklinde satış yapabilecek

Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak

Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri lokanta ve restoranlar sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunacak”

Marketler saat kaça kadar açık olacak? 30 - 31 Mayıs'ta nereler hizmet verecek? Sokağa çıkma yasağı hangi illerde uygulanacak?

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ UYGULANACAĞI İLLER

Sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta uygulanacağı iller şu şekilde:

“Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak”