Gündem

Masa Başında Çalışan 3 Bin Polis Sokaklarda Görevlendirilecek

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren; araç devir ve teslim işlemlerinin noterlere devredilmesi sonrasında yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Bundan böyle araçların tescillerinin noterden yapılacağıyla alakalı olarak emminyetten yeni bir adım geldi. 

3 BİN POLİS MASA BAŞINDAN ALINACAK

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan araç sicil ve tescil işlemlerinin noterlere devredilmesi, hem vatandaşların ve hemde polis ekiplerinin yükünü azaltacak. Bu düzenleme sayesinde işlem süresi hızlacanak sadece noterlerden alınan işlemler gerçekleştirilecek. Diğer yandan yapılan bu düzenlemeler sayesinde yaklaşık olarak 3 bin polis ekibinin masa başı işten alınacağı ve sokaklarda görevlerde bulunacağı açıklandı. Ekiplerin trafik kontrol ve güvenlik koşulları çercevesinde görev yapacağı ifade edilirken polisin hareket kabiliyetinin amacıyla polis timleri (MPT) ve araç sayısında artışa gidilecek. 600 CC ve üzeri 60 adet yeni motor alınacak (MPT)’lere takviyeler sağlanacak. Diğer yandan polis ekiplerinin görev aldıkları arazi şartlarına uygun olarak 150 adet binek, 16 adet arazi araç ve 60 adet araç alınacak.

TRAFİK GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Konuyla alakalı olarak masa başından alınan polis ekiplerinin trafiği rahatlatmak ve trafik düzeyinin beklenen seviye ile orantılı olması konusunda yardımcı olacakları belirtildi. Sokak arası ve cadde kenarlarında oluşan sıkışıklığın önüne geçilmesi için bu göreve gelecekleri masa başında yapılacak işlerinin kalmadığı için bu göreve getirilecekleri belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA