Gündem

Maske kodu gelenlerin çoğu eczanelerden maske bulamıyor!

Devlet, ücretsiz maske dağıtımında eczanelerde yaşanan yoğunluğu dikkate alarak, SGK’lı olarak bir işte çalışanların ve kamu personellerinin maskelerini çalıştıkları iş yerlerinden alacaklarını açıkladı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan dolayı da bu yaş guruplarına ücretsiz maske vermiyor.

SGK’lı işçilerin çalıştıkları kurumlardan maske temini yapabilecekleri belirtildi fakat, işyerlerinin nerelerden ne zaman ve hangi şartlarda maske alarak çalışanlarına verebileceğine dair henüz kesinleşmiş bir bilgi yok. Bu durumdan mustarip olan işyeri sahipleri, ücretli maske alamadıklarını, eczanelerden de alamadıklarını dile getirerek maskeleri nereden temin edebileceklerini merak ediyorlar. Tüm bu olup bitenler bir tarafa, SMS kodu ile eczanelerden maske almak isteyen birçok vatandaş, gittikleri eczanelerin çoğunda ‘’maske stoku bitmiştir’’ yazısı ile karşılaşıyor.

Maske kodu gelenlerin çoğu eczanelerden maske bulamıyor!

ECZANELERDE MASKE STOĞU SORUNU

Vatandaşın marketlere ve sosyal toplum alanlarına, toplu taşıma ve özel araçlara maskesiz binemiyor. Dolayı ile eczane eczane gezen vatandaşlar, maske bulmakta sorun yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Antalya Aksu ilçesinde bir vatandaş, kendisine gelen maske alma kodu ile birlikte gittiği 3 eczanede maske bulamıyor. Gittiği tüm eczaneler, maskelerin ne zaman gelebileceğine dair kesin bir tarih ya da saat veremiyorlar.

İlçeden şehir merkezine giderek başka eczanelerden maske bulmak için ise yine maske bulmak zorunda kalan vatandaşlar, bu sorunların bir an önce çözülmesini bekliyor.

Maske kodu gelenlerin çoğu eczanelerden maske bulamıyor!