Gündem

Maskelerin satışı ne zaman başlıyor? Cerrahi maskeler kaç TL'den satılacak?

Türkiye’de maske dağıtımı tam bir bilmeceye dönüştü. Koronavirüs salgının ilk döneminde parasıyla tüm market ve eczanelerden alabiliyordu. Salgının arması sonrasında toplu taşıma araçları ve marketler dahil birçok sosyal alana maskesiz girmek yasaklandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile maske satışları kesin olarak yasaklandı. Ücret karşılığı asla satılmayacak deniden maskeler önce PTT kargo ile adreslere dağıtılacak denildi ama PTT’in, gelen talepler karşısında sitesi çöktü. Bunun üzerine yeni bir açıklama yapılarak, ücretsiz maske taleplerinin e-devlet üzerinden alınacağı ve cep telefonlarına gelen SMS kodu ile maskelerin eczanelerden temin edileceği belirtildi. Ama bu kesde bir çok kişiye maske alma SMS kodu ya gitmedi yada gidenler eczanelerden maske bulamadı.

Hükümet, son çare olarak bu kez söylediğinden geri adım attı ve maskelerin satışına tekrar izin verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile maskeler artık tüm market, eczane ve benzer tüm işyerlerinde cerrahi maskelerin satışı yapılabilecek. Peki, en ucuz maskeler ne zaman marketlerde veya eczanelerde satışa sunulacak? En ucuz cerrahi maske ne kadar olacak?

MASKELER KDV DAHİL 1 TL’YE SATILACAK

Ticaret Bakanlığı açıkladı: Cerrahi maskeler, adedi KDV dahil en fazla 1 lira olacak şekilde satışa sunulacak. Marketler, eczaneler ve medikal firmalar maske satabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maske satışının yeniden başlayacağını duyurmasının ardından beklenen açıklamayı Ticaret Bakanlığı yaptı.

Cerrahi maskelerin marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden satışının yapılabileceği belirtildi.

1 TL üstü fahiş fiyat kabul edilecek

Cerrahi maskelerin, adedinin KDV dâhil en fazla 1 TL olacak şekilde tüketiciye sunulacağı bu fiyatın üzerindeki satışların ise  “fahiş fiyat” olarak değerlendirileceği ifade edildi.

SATIŞLAR YARIN İSTANBUL’DA BAŞLIYOR

8 Mayıs itibarıyla ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul’da satışların başlayacağı belirtildi ve akabinde büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satılacağı ifade edildi.

ÖNCE 50’Lİ PAKETLER HALİNDE SATILACAK!

Cerrahi maskelerin ilk etapta standart 50’li paketler halinde satışa sunulacağına dikkat çekilip, “Önümüzdeki haftadan itibaren de 10’lu standart paketler halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir” denildi.