Gündem

Maskesiz çıkma yasakları artıyor! Bir ilimize daha yasak geldi! Hangi illerde maskesiz çıkmak yasaklandı?

Koronavirüsle mücadeleye hız kesmeden devam ediliyor. Kütahya’nın da bu yasağa katılmasıyla beraber yasağın uygulandığı toplam il sayısı 38’e yükseldi. Kütahya’da sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklama Kütahya Valisi Ömer Toraman’dan geldi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kütahya Valisi Ömer Toraman’ın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni bir karar aldı. Alınan karara göre Kütahya ilinde maskesiz çıkma yasaklandı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımızın toplu yaşam alanı kapsamında olan açık alanlarda (meydanlar, cadde ve sokaklar, park ve bahçeler, sanayi siteleri, tarım alanları, toplu taşıma araçları, kamu-özel tüm kurum ve iş yerleri açık alanları dâhil) maske takma zorunluluğu getirilmesine, maskenin ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde takılmasına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır”

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Kütahya’da salgının yayılmasını önlemek adına alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre artık vatandaşlar, ikinci bir açıklamaya kadar sokağa maskesiz çıkmayacak. Ağzını burnunu kapatacak şekilde maske takmadan sokağa çıkan vatandaşlara idari para cezası uygulanacağı da ayrıca ifade edildi.

HANGİ İLLERDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

Koronavirüs salgını sebebiyle maske takma zorunluluğunun uygulandığı il Kütahya iliyle beraber 38’ye ulaştı. Genel olarak yasağın uygulandığı iller şu şekilde:

  1. Kars
  2. Elazığ
  3. Erzurum
  4. Iğdır
  5. Şanlıurfa
  6. Adıyaman
  7. Afyonkarahisar
  8. Aydın
  9. Balıkesir
  10. Bartın
  11. Denizli
  12. Düzce
  13. Kastamonu
  14. Muğla
  15. Uşak
  16. Rize
  17. Karabük
  18. Kayseri
  19. Sakarya
  20. Siirt
  21. Tunceli
  22. Kırıkkale
  23. Kırklareli
  24. Isparta
  25. Burdur
  26. Konya
  27. Kahramanmaraş
  28. Gaziantep
  29. Gümüşhane
  30. Bolu
  31. Kocaeli
  32. İzmir
  33. Mardin
  34. Amasya
  35. Malatya
  36. Zonguldak
  37. Bursa
  38. Kütahya