Gündem

MEB 2019 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tamamlandı! Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

MEB 2019 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (OKBS) sona ermesinin ardından sorular ve cevaplar için geri sayım başladı. Eğitim desteğinden faydalanabilmek için sınava katılan adaylar başarılı olmaları halinde desteğe hak kazanacak. Peki MEB 2019 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? Sınavda kaç sıru soruldu? İşte tüm ayrıntılar…

İOKBS SAAT KAÇTA BAŞLADI?

Sınav, 2 Haziran 2019 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da Merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirildi.

KAÇ SORU SORULDU?

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru soruldu ve sınav süresi olarak 120 dakika belirlendi. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulundular.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ile kimlik belgeleri (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı), koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurdu. Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler ise sınava alınmadı.

İOKBS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

2 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sona ermesinin ardından soruların ve cevapların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 9 günlük bayram tatilinin araya girecek olması nedeniyle soruların ve cevapların MEB tarafından bayramdan sonraki hafta açıklanması bekleniyor. Aynı şekilde İOKBS sonuçları için de en erken Haziran ortasının öngörülebileceği söylenebilir.

Bir Yorum

  1. Encok hayal ettigim arzum asker ve polis asayisi saglamaktir. Saygilarimla