Gündem

MEB şube müdürlerinden Bakanlığa mektup! MEB şube müdürlüğü rotasyonu uygulanacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından şube müdürleri için uygulanan rotasyon, uzun süredir uygulanmaması nedeniyle birçok kişi mağdur oldu. Bu durumu Rotasyon Bekleyen Şube Müdürleri Platformu, bir basın bildirisi yayınlayarak görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Yaklaşık 900 kişinin mağdur olduğu bilirtilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan bu konuda yardımcı olmalarını istediklerini söylediler. İşte bildiride yer alan detaylar… 

Bildiride yer alanlar

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan şube müdürleri yayınladıkları basın bildirisinde, yayınlandıktan sonra 3 yıl sistemli bir şekilde uygulanan ilgili yönetmeliğin askıya alındığı, gelişmiş bölgelerde çalışmaya hak eden ve bekleyen 900’e yakın şube müdürünün mağdur edildiği belirtildi.

Sendikalar tarafından söz konusu mağduriyet ile ilgili çeşitli taleplerde bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, mağduriyetin giderilmesinin tek yolunun hiç zaman kaybetmeden rotasyonun uygulanması olduğu vurgulandı.

MEB şube müdürlerinden Bakanlığa mektup! MEB şube müdürlüğü rotasyonu uygulanacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “oyunun ortasında kural değiştirilmez” sözüne atıfta bulunulan bildiride, bu ilkeyi şube müdürlerinin alkışladığı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan oyunun ortasında kuralların değiştirilmemesi ve hiç süre kaybetmeden bu haksızlığın engellenmesi ve mağduriyetin giderilmesi istendi.

Ayrıca son olarak, İstanbul seçimleri nedeniyle rotasyonun engellendiği iddiasının bazı yetkililer tarafından çeşitli platformlarda dillendirildiği hatırlatılarak, 3-4 tane şube müdürünün yerinin değişmesinin İstanbul seçimlerini nasıl zor duruma sokabileceği sorusu soruldu.

Basın bildirisinin son kısmında ise, Cumhurbaşkanının yanlış yönlendirildiği düşünülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda mağdur olan şube müdürlerinin sesini duyması istendi.

Bir Yorum

  1. Rotasyon biran önce uygulanmalı. Adalet tesis edilmeli. Tüm şube müdürleri 5 bölgede çalışması gerektiğini bilerek şube müdürü oldu. Oyun devam ederken kural değişmemeli. Mağduriyetimiz giderilmeli.

  2. Rotasyon biran önce uygulanmalı. Adalet tesis edilmeli. Tüm şube müdürleri 5 bölgede çalışması gerektiğini bilerek şube müdürü oldu. Oyun devam ederken kural değişmemeli. Mağduriyetimiz giderilmeli.

  3. Sube müdürleri için rotasyonun ertelenmesi istemediği yerlerde çalışan sube müdürleri için hak kaybına neden oldu. Acilen uygulanması gerekiyor