Gündem

MEB Yönetmeliği Kapsamında Milli Bayramlar Geri Geldi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

MİLLİ BAYRAMLAR GERİ GELİYOR

Bilindiği gibi daha önce milli bayramlar yönetmelikte çıkarılmış ve kutlanıp kutlanmaması okul müdürlüklerinin inisiyatifine bırakılmıştı. Ancak yayımlanan yönetmelik kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı yeniden ‘Okullarda kutlanacak ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri’ olarak yönetmeliğine yeniden eklendi.

Tüm bunların yanı sıra bugün yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında da çeşitli değişiklikler yapıldı. Bu bağlamda Atatürkçülüğün öğretmenler kurullarında ve zümre öğretmenler toplantısında ele alınması konusunda değişiklik yapıldı.

Yayımlanan yönetmelik kapsamında Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususlar öğretmenler kurulunda görüşülecek. Konu ile ilgili olarak yönetmelikte şu ifadelere yer verildi:

“Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA