Gündem

Meclis Başkanı Yıldırım: İzmir Bizi Her zaman Bağrına Bastı!

Son Başbakan Binali Yıldırım, yeni sistemde seçildiği Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı olduktan sonra ilk defa geldiği İzmir’de açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında Türk bayraklarıyla kendisini bekleyenlere yönelik değerlendirmeler yaptı.

Yıldırım ayrıca orada bulunanlara; 

“İzmir bizi her  zaman bağrına bastı. İzmir bizi milletvekili yaptı, yetmedi bakan yaptı, yetmedi Başbakan yaptı şimdi de gazi millet meclisinin başkanı yaptınız teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” dedi.

Ayrıca Yıldırım seçime yönelik ve AK Parti hükümeti hakkında değerlendirmeler yaparak;

“Bu seçim diğer seçimlerden farklı bir seçim, bu seçimin özelliği 95  yıllık parlamenter sistemi değiştiren ve başkanlık sistemini hayata geçiren bir  seçimdir.

Ben özellikle milletin adamı Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip  Erdoğan’ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçtiğiniz ve verdiğiniz destek için  sizlere teşekkür ediyorum.

Karşıyaka şimdi kaf sin kaf şimdi doğru değil mi?  Ayrıca şahsıma ve bütün milletvekili arkadaşlarıma gösterdiğiniz 24 Haziranda  verdiğiniz destek dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Sizin bu desteğiniz bizim  İzmir’e bu güzel şehre sorumluluğumuzu daha da artırıyor.

Üstlenmiş olduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının yeni  sistemde gazi meclisimizin daha da güçlenmesi yasama ve denetleme görevini daha  etkin yapması için 600 milletvekilimizle beraber yürütmenin ihtiyacı olan  düzenlemelerin yapılması milletimizin birliği beraberliği ülkesiyle ve milletiyle  bölünmez bütünlüğünü gözetecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi için var  gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA