Gündem

Meclis Başkanı Yıldırım: Terör Büyük Oranda Memleketimizin, Milletimizin Gündeminden Çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Bakacak köyüne gitti.

Orada köylüler ile muhabbet eden Yıldırım gündemle alakalı olarak değerlendirmelerde bulundu.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları;

Buralar bizim vatanımız, vatanımızın her köşesi bizim için mukaddes. Bu topraklar bize kolay vatan olmadı, her karışından şehitlerimizin kanı var.

Bu ay yıldızlı bayrağımız kolay bu hale gelmedi, rengini şehitlerimizin kanından alıyor, hilali bağımsızlığımızın sembolü, yıldızı her bir şehidimizi temsil ediyor.

Memleketimizde kardeşliğimizi, birliğimizi bozmaya çalışan her türlü şer odaklarına ve teröristlere karşı yoğun bir mücadele veriyoruz.

Son 2 yıldır özellikle başbakanlığım döneminde bu şer odaklarına, bölücü teröre, FETÖ hain örgütüne ve DEAŞ terör örgütüne karşı amansız mücadele başlattık.

Hamdolsun bugün artık terör büyük oranda memleketimizin, milletimizin gündeminden çıktı.

Buralara artık bayramlarda, tatillerde rahatça geliyorsunuz. Amacımız bu toprakların sadece şehirleri, ilçeleri değil köyleri, yaylaları, her tarafının gece gündüz şenlenmesi, vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin buraya gelip, rahatça vakit geçirmesidir.

Bunun için güvenlik güçlerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız, muhtarlarımız, devletimiz büyük bir gayret gösteriyor. Hamdolsun. Sizin güvenliğiniz, ülkenin güvenliğidir.

Bundan 7-8 sene önce ben yine buralara geldim, o zaman milletvekiliydim. Erzincan’da şu Mendeme Çukuru var oralara gideceğim. Efendim dediler oralara gitmeyelim. Güvenlik sorunu var.

Jandarma komutanı Tehlikeli oraya gitmeyin efendim dedi. Peki kardeşim benim gitmediğim yere vatandaşı sen nasıl gönderiyorsun dedim.

Önce ben gideceğim, vatandaşın da özgüveni artacak ona göre. Eğer biz ürkek davranırsak, korkak davranırsak, terörün tam da istediğini yapmış oluruz.

Terörü, teröristi bizim korkutmamız lazım. Terör milleti korkutamaz.

Bu toprakların sahibi, bu ay yıldızlı bayrak için yere düşen şehit olan ecdadımızdır. Bu topraklar bize emanettir, bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız…”

Kamupersoneli.net I ANKARA