Gündem

Mecliste Sakal Modası Başladı

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL bitene kadar sakallarını kesmeyeceğini söyleyerek sakal bıraktı. Atıcı’nın yeni hali onu tanıyanları şaşırttı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1.5 aylık tatilden sonra yeniden çalışmalara döndü. Sakal modası AKP’li vekiller arasında da moda oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi üzerine bıyık bırakan vekiller şimdi ise sakal bırakmaya başladı. 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise diğer vekillerden farklı olarak OHAL süresinde sakallarını uzatmaya başladı. Atıcı, OHAL sürecine tepki olarak sakal bıraktığını açıkladı. Kendisine yöneltilen: “yas mı var?” sorusuna “OHAL yası var” dedi.

Kimileri Okunmuş Sakal Diyor, Kimileri OHAL Protestosu 
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL ilanından bu yana sakalını kesmiyor. Atıcı, OHAL bitene kadar sakalını kesmeyeceğini söylüyor. “Sakalım 5 cm. uzadı” diyen milletvekili, seçmenlerin “Yas mı var?” sorusuna ‘OHAL yasındayım’ diye cevap veriyor.

Aytuğ Atıcı OHAL’i protesto için sakal bırakırken AK Partililer ise sakalı bambaşka nedenlerle bıraktı. Kıdemli sakallılar, sakal bırakmaya yeni karar verenleri ‘en iyi sakal duası okuyan hoca’ya götürmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

İlahiyatçılar İslamiyet’te sakal bırakmanın sünnet olduğunu ancak ‘sakal okutmak’ gibi bir uygulama olmadığını söylüyor.

Kamupersoneli.net