Gündem

MediaMarkt bugün'den itibaren tüm şubelerini kapatma kararı aldı!

MediaMarkt, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülke genelindeki tüm mağazalarını 22 Mart saat 24:00 itibari ile geçici olarak kapatacağını duyurdu. Türkiye genelinde toplam da 78 mağazası olan dev marketin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre AVM’ler 11 Mayıs itibariyle açılacak. AVM içerisinde hizmet veren MediaMarkt şubelerinin de 11 Mayıs tarihinde açılacağı öngörülüyor. 

MediaMarkt’ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Ülke genelinde hizmet verdiğimiz tüm mağazalarımızı 22 Mart Pazar gecesinden itibaren geçici bir süreliğine kapatma kararı aldık. Bu kararı almamızdaki en önemli neden çalışanlarımızın ve sizlerin sağlığını korumak, aynı zamanda virüsün yayılma hızının önüne geçmek. MediaMarkt ailesi olarak bu süreci hep birlikte atlatacağımıza inancımız tam.” denildi. 

MediaMarkt Ne Zaman Açılacak?

Koronavirüs salgını sebebiyle ülkemizde Mart ayı itibariyle bir takım önlemler alınmıştı. Salgına ilişkin kapatılan yerlerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Türkiye’de 70’den fazla şubesi olan MediaMarkt’in ne zaman açılacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 11 Mayıs itibariyle açılacak olan AVM’lerle beraber şubelerinde açılacağı tahmin ediliyor. 

MediaMarkt – Lider Elektronik Market Zinciri

50 yıllık birikimiyle, 14 ülkede, 1000’den fazla mağazası ve 65 bini aşan çalışanı ile yıllık ortalama 2.1 milyar ziyaretçisine hizmet veren MediaMarkt-Saturn Retail Group’a bağlı MediaMarkt, dünya markalarını Alman uzmanlığı ve uygun fiyatlarla müşterilerine sunuyor. Kaliteli satış öncesi ve sonrası hizmet anlayışıyla müşterilerini ağırlayan Avrupa’nın 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, Türkiye’de ilk mağazasını 2007 Eylül ayında İstanbul Ümraniye’de açtı.

2013 yılında da online satış kanalı mediamarkt.com.tr’yi hayata geçirdi. Uluslararası çok kanallı stratejisi ile mağazacılık ve online perakendeciliğin sayısız avantajlarını müşterilerine entegre olarak sunan MediaMarkt’ın, 23’ü İstanbul’da olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edremit, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon’da toplam 78 mağazası bulunuyor.