Gündem

Mehmet Ali Atiker: AÖF Yüzünden Herkes Masa Başı İş İstiyor !

Atiker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, Konya sanayisi ve eleman sıkıntısı noktasında Yeni Haber’e gündeme ve işsizliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Ali Atiker Konya’da işsizlik sorununun değil iş beğenmeme sorununun olduğunu ifade ederek Konya’nın işçi noktasında en büyük sıkıntısının Konyalının sanayiye gelmek ve sanayide çalışmak istememesi olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak Yeni Haber Gazetesinden İsmail Çopan’ın haberine göre işsizliğe ilişkin Mehmet Ali Atiker ailelerinde büyük bir hata yaparak çocuklarının sanayiye gitmesini istemediğinin altını çizdi. Mehmet Ali Atiker’in konu ile ilgili açıklamaları şöyle;

“BİZİM FABRİKAMIZDA 800 KİŞİ ÇALIŞIYOR”

“Aileler çocuklarını memur olmasını, müdür olmasını istiyor. Gençliğin yüzde 80’i okuyup masa başı iş istiyor. Okumayacak/okuyamayacak durumdakiler bile adeta zorla okumaya bir diploma sahibi olmaya çalışıyor. Bizim fabrikamızda 800 kişi çalışıyor. Masa başında çalışan kişi sayısı 30’dur. Bu durumda iş beğenmeme noktasına gidiyor. Bundan bir an önce dönülmeli. Türkiye’yi ve Türk sanayicisini daha büyük sorunlar beklemeden bir an önce dönülmeli hem de. Öncelikle Açık Lise ve Açık Üniversite yanlışından dönülmeli. Çünkü bu kurumlar hem ailelerin hem çocuklarımızın yanlış yönlendirilmesi anlamı taşıyor. Türk sanayisinin bitmemesi için buradan başlamakta yarar var.”

“MASA BAŞI İŞ İSTİYORUM DİYOR”

“Kalifiyeli elemandan öte vasıfsız eleman bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Gelen kişiler ‘ben açık üniversite bitirdim. Masa başı iş ve 3 bin 500 TL maaş istiyorum’ diyor. Bunun için açık lise ve açık üniversitelerin kapatılması gerekiyor. Türkiye geneline üniversite çoğaldı. Üniversitenin lise kısmından makine mühendisi veya elektronik mühendisi olan arkadaşlarımız hiçbir şey bilmiyor. Bu mühendislerin sanat okulunda geçmesi gerekiyor. Bundan sonra sanat okullarına ve teknik liselere teşvik olarak iki ay askerliğini kısa yapması katkı sağlayabilir. Bu noktada Mesleki Eğitim inanılmaz önemli ve etkili. Bunun teşviki noktasında herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli. Gereken ne ise o hakkıyla yerine bir an önce getirilmeli” 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yeri sağlam adamın tabi ne anlar ki fakir gencin halinden 24 yaşındayım 15 /16 yıldır okul okuyorum daha düzgün bir işim olmadı bende isterim masa başı iş hakkımız değil mi bizimle aynı durumda olsaydiniz kalkıp bu yorumu yapmadınız bence SN: MEHMET ALI ATIKER

  2. Atiker efendi üç kuruş maaşa kimse gelmez tabi senin kuru fabrikana.neymiş açık öğretimler kapatılsınmış. Eğitim hakkı engellenemez. Sen bu vizyonla anca konya sanayisinde 800 işçilik atölyeciğinde oturursun.

  3. Ulan bide utanmadan aöf yüzünden demişler, insan söylerken yüzü kızarır be bu ne yüzsüzlük.Asgari ücretle yol parası bile vermeden insanların kaldıramayacağı kapasitesinin yetmeyeceği yük kaldıttırın veya iş yaptırın ondan sonra suçu aöfe atın.aöf masum suç sizde.aöf olmasa siz yine eleman diye kıvranırsınız o iş şartlarıyla.Suçu başkasında arama kendinde ara.