Gündem

Melih Gökçek hakkında milyonlarca liralık hafriyat yolsuzluğu iddiası

Gökçek’in istifasının ardından Ankara Belediyesi’nin başına getirilen Mustafa Tuna, A Haber’de katıldığı programda, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Belediyenin gelirlerinin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Tuna, “Özellikle hafriyat gelirlerini devraldıktan sonra gözle görünür bir artış söz konusu. Daha önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri, inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı” demişti.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara’daki hafriyat yolsuzluğu iddiasını Meclis gündemine taşımış ve 4 Ekim 2018’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı bir soru önergesi ile şu soruları sormuştu:

– Mustafa Tuna’nın hafriyat gelirlerindeki artış iddiası nedeniyle bir önceki belediye başkanı Melih Gökçek dönemine ait olarak herhangi bir idari ve adli inceleme başlatılması için bakanlığınız tarafından girişimde bulunulacak mıdır?

– Sayıştay denetimleri ile bu hususa ilişkin geçmiş dönemlerde yapılan bir tespit mevcut mudur?

– Bakanlığınızın görev ve yetkisini ilgilendiren (Melih Gökçek ve Mustafa Tuna’nın karşılıklı beyanları nedeniyle) bu sözleri “suç duyurusu” olarak kabul ederek ve herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? 

Bilmiyorlarmış! 

TBMM İçtüzüğünün 99’uncu maddesi gereği on beş gün içerisinde ilgilisi tarafından cevaplanması gereken yazılı soru önerges, 13 Aralık 2018’de süresi geçtikten sonra cevaplandırıldı. İçişleri Balkanlığı, “Soru önergesinde yer alan iddialarla ilgili olarak bakanlığımıza herhangi bir bilgi ve belge intikal etmediğinden inceleme ve soruşturma yapılmamıştır”  yanıtı verildi. 

“Etiyopya İçişleri Bakanlığı mı?”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, bakanlığın kararına tepki gösterdi. Cumhuriyet’in haberini Twitter hesabından paylaşan Yeşil, ” İçişleri Bakanlığı cevap verdi: Bize gelen belge yok… İçişleri Bakanlığı’na Ankara’daki hafriyat gelirlerini, soruşturma başlatmayı düşünüp düşünmediklerini sormuştum; Kendilerine bilgi gelmemiş.  Peki kim başlatacak, Etiyopya İçişleri Bakanlığı mı? diye sordu.  

Melih Gökçek hakkında milyonlarca liralık hafriyat yolsuzluğu iddiası