Gündem

Memur Sen'den İşçilerin Kadroya Geçirilmesine İlişkin Açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı  gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantı kapsamının ardından Memur Sen yazılı bir açıklama yaptı. 

MEMUR SEN’DEN 4/C VE MEMUR İŞİ YAPAN İŞÇİLERE YÖNELİK AÇIKLAMA

Memur Sen tarafından yayımlanan yazılı açıklamada 4/C ve memur işi yapan memurların kadroya geçirilmesi konusunun önemine vurgu yapıldı. Söz konusu açıklamada ayrıca, bu iki statüde çalışan personel sayının yaklaşık 24 bin olduğu vurgulanırken bu durumda olanların kadroya alınmasına yönelik bir düzenleme yapılması gerektiği vugurlandı.

MEMUR SEN TARAFINDAN YAYIMLANAN AÇIKLAMA

Memur Sen tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, “Toplamda 19 bin 4/C’li personel ve sayısı 5 bini bulmayan memur işi yapan işçileri kadroya geçirme konusunda net bir yaklaşım ortaya konmalıdır.

Bu kapsamda vekil ebe/hemşire, vekil imam, fahri kuran kursu öğreticileriyle ve ders ücreti karşılığı görev yapanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders ücretiyle görev yapan meslek elemanları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, farklı bakanlıklarda görev yapan usta öğreticiler ve benzeri durumda olanların da kadroya alınmasını da kapsayacak düzenlemenin yapılması elzemdir.” ifadeleri kullanıldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA