Gündem

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın Taşeron Düzenlemesi İlişkin Açıklama!

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, bazı temaslarda bulunmak amacıyla bulunduğu Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. 

Memur Sen Başkanı Yalçın’ın gündeminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından detayları açıklanan taşeron düzenlemesi konusu vardı. Binlerce taşeron işçisini ilgilendiren düzenlemeye ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Ali Yalçın, yaşanan gelişmelerden dolayı memnun olduğunu ifade etti.

TAŞERON KONUSU OLUMLU BİR NOKTAYA EVRİLMİŞTİR

Türkiye geneli yaklaşık 900 bin taşeron işçisinin merakla beklediği konuyla alakalı olarak değerlendirmelerde bulunan Memur Sen Başkanı Yalçın, konunun temsilcilik ve üyelerle detaylı olarak konuşulacağını açıkladı. 

Yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca, taşeron konusunun son dönemlerde büyük bir sorun haline geldiğini ifade eden Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile konunun iyi bir noktaya geldiğini ifade etti. 

“Memur-Sen olarak Ordu’daki üyelerimizle bir aradayız. Bu gezi kapsamında temsilciliklerimizde üyelerimizle teşkilat bulaşması gerçekleştireceğiz. Bugün bizim için önemli, Türkiye’de taşeronların kadroya alınması gibi bir güzelliği yaşıyoruz. Çalışma hayatı açısından büyük bir sorun haline dönüşen taşeron konusu Cumhurbaşkanımızın müjdesi ile olumlu bir noktaya evirilmiştir.”

4/C  KONUSUNA DA DEĞİNDİ

4/C’liler ile ilgili atılan adımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konunun toplu sözleşme toplantıları kapsamında alınan kararlar arasında yer aldığına vurgu yaptı. 4/C’lilerin 4/B kadrosuna alınmasının olumlu olduğunu ifade eden Yalçın bu durumun son derece de sevindiricidir ifadelerini kullandı. 

”Aynı zamanda kamu görevlileri sendikacılığı olarak 4/C’liler bizim sorumluluk alanımız içerisinde bulunan ve üçüncü dönem toplu sözleşmede karar altına aldığımız bir konuydu, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarında da bu çalışanların 4/B kadrosuna alınacağını kamuoyuna duyurmuş oldu. Bu durum da son derece sevindiricidir”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. bu nedir şimdi televizyonda herkese kadro deyip 69 tane kurumun taşeron işçilerini bu kadroya katmamak ne demek oluyor

  2. bu çok değerli genel başkan memurları halletti. şimdi taşörene el attı…

  3. 4734 sayılı kamu ihale kanunu ile hizmet alımı yapan genel bütçeli idarelerde çalışanları hangi şarta kurala kaideye göre ayırıp kadro dışı bırakacaksınız? hak mı bu adalet mi bu?

  4. ziraat bankası gibi bir kurumu nasıl dışarıda bırakıp herkesi kandırıyorsunuz kadro vereceğiz diye

  5. lütfen sevgi̇li̇ büyükler herkesi̇n coluğu çocuğu bu kadroyu bekli̇yor ayrim yapmayin zi̇raat bankasi temi̇zli̇k i̇şçi̇leri̇ni̇ unutmayin