Gündem

Memur Sen Zam Teklifinde Uzlaşıyor Mu ? İlk Açıklama Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu hükümetin revize edilmiş zam teklifini açıkladı. Bakan Sarıoğlu açıklamasında “2018 yılı için ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3.5, 2019 altı ay için yüzde 4 ikinci altı ay için yüzde 5 olarak son teklifimiz verdik” dedi. 

Bunun üzerinde Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bir açıklama yaptı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“AYRICA BİR TEKLİF SUNACAĞIZ”

“İlk teklife ‘bu teklife kapalıyız’ diyerek tepkimizi ortaya koymuştuk. Yorucu bir süreç yaşadık. Kamuda 3.2 milyon çalışan ve 1.9 milyon emekli bu süreci çok yakından izliyor. Kamu sorun çözmek yerine sorun üretiyor. Bize önerilen teklif, elimize kalemi veriyo ama içine mürekkebi koymuyor. Teklifi adaletin kapısını aralıyor ama kalkınmanın aralamıyor.

Biz de bir adım atacağız şüphesiz. Bütün reflekslerimizi eksiksiz yansıttık. Konuyu konfederasyonumuzda değerlendirecek ve kamuoyuna ayrıca bir teklif sunacağız. 

Bir noktaya yaklaşıyoruz ama bir noktaya varmak için daha süremiz var. Bizim amacımız üzüm yemek, biz bu ülkenin sevdalısıyız. Çok kısa saatler içerisinde teklifimizi açıklayacağız.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum