Gündem

Memurlar Toplu Sözleşmeden Umutlu

Toplu sözleşme öncesinde pazarlık masasında bulunan sendikalar tarafından zam talepleri belirtilmişti. Buna göre Memur-Sen ilk yıl 8+7 ikinci yıl için de 6+6 Kamu-Sen ise ilk yıl 10+10, ikinci yıl da 8+8 zam talep etmişti.

“BÜYÜK TÜRKİYE’DEN PAYIMIZI İSTİYORUZ”

Konu ile ilgili olarak Türkiye Gazetesinden Sefa Bilgitekin’in aktardıklarına göre Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın söz konusu toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi. 

Ali Yalçın yaptığı açıklamalarında “Sunmuş olduğumuz teklif, rakam ve oran açısından makul ve rasyonel. Büyük Türkiye’den payımızı, Yeni Türkiye’den haklarımızı ve Güçlü Türkiye’den de fırsat ve imkanlarımızı istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ali Yalçın yaptığı açıklamalarında bu yıl toplu sözleşme masasında taleplerinin detaylarını paylaştı. Buna göre Ali Yalçın söz konusu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Taban aylığına yapılacak zamla, kamu görevlileri arasındaki maaş makasının biraz daha küçülmesini, refah payına yapılacak zamla da enflasyona bağlı geçim derdi konusunda çalışanlarımızın ferahlamasını istiyoruz. Diğer yandan enflasyon sürprizine karşı kamu görevlilerinin ücretlerinin koruma altına alınmasını istiyoruz. Teklifimiz gerçekçidir. Dileğimiz toplu sözleşme sürecinin restorasyon paketi olmasıdır”