Gündem

Menbiç Askeri Konseyi Kentin Korumaları Altında Olduğunu İddia Etti

Menbiç Askeri Konseyi, kentin ve kırsal bölgelerinin, kendilerinin koruması altında olduğunu ileri sürdü. Büyük bir kısmının YPG’nin oluşturduğu SDG’ye bağlı Menbiç Askeri Konseyi’den yapılan açıklamada, “Menbiç’in ve kırsal bölgelerinin bizim korumamız ve uluslararası koalisyonun gözetimi altında olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz” denildi.

Hürriyet’in haberine göre, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) geçtiğimiz hafta SDG kontrolündeki Menbiç’e doğru hareketlenmesinin ardından Menbiç Askeri Konseyi, ÖSO ile arasında tampon bölge kurmak için kentin batısını Suriye rejimine bıraktığını açıklamıştı. Menbiç Askeri Konseyi, “Fırat Kalkanı ile cephe hattında bulunan köyleri Suriye devletinin sınır muhafızlarına bırakmak üzere Rusya ile anlaştığımızı duyuruyoruz” şeklinde açıklamada bulunulmuştu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Harekât Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy ise geçtiğimiz günlerde, “Suriye’deki Rus karargâhı arabuluculuğunda Kürt milislerle Suriye hükümeti birlikleri arasında anlaşma sağlandı. 3 Mart tarihinden itibaren Menbiç’te Kürt milisler herhangi çatışmaya girmeksizin mevzilerini Suriye hükümet güçlerine devretti. Menbiç’e sevk edilen ilave Suriye ordu birlikleri bundan böyle bölgenin güvenliğinden sorumlu olacak” şeklinde açıklama yapmıştı.

Türkiye, defalarca Menbiç’in, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG tarafından bölgenin boşaltılmasını istemiş, aksi durumda müdahalede bulunacağı uyarısını yapmıştı.

Kamupersoneli.net | ANKARA