Gündem

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Emrah Şener Atandı ! (Emrah Şener Kimdir?)

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına, Emrah Şener’in atanması kararı, 2 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önceden Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Emrah Şener’in atanacağı ile ilgili söylentiler gündeme gelmişti. 

TCMB Kanunu’na göre bankaya başkan yardımcısı olarak 4 kişi atanıyor.Emrah Şener’in de dahil olduğu tüm atamalar banka kökenli kişiler arasından gerçekleştirildi.

Emrah Şener Kimdir ?

Özyeğin Üniversite’sinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme-Finans Bölümü’nden alan Şener, yüksek lisansını London School of Economics’te, doktorasını ise Matematiksel Finans üzerine Imperial College London’da tamamladı.

Çalışma hayatına HSBC Londra ofisi Finans Mühendisliği bölümünde başlayan Şener, daha sonra Citibank Londra ofisi ve Bank of America Londra’nın genel müdürlüğünde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra Özyeğin Üniversitesi’nde göreve başladı. Kalkınma Bakanlığının destekleri ile kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuarı’nda da direktörlük görevini üstlenen Şener’in araştırma konuları arasında; makroekonomi ve para politikalarının varlık fiyatları üzerine etkisi, emeklilik fonları, varlık dağılımı optimizasyonu, uluslararası ekonomi ve finans bulunuyor.

Kamupersoneli.net