Gündem

Mesai Saatleri Değişebilir! Trafikte Yeni Dönem!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanan;

“Ulaşımda Enerji Verimliliğinin Artırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” yürürlüğe girdi.

Bununla beraber,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı diğer bakanlıklar ve belediyeler tarafından akaryakıt tüketimlerinin izlenmesi ile çevre dostu araçların kullanılması adına tedbirler alacaklar.

Diğer yandan yakıt tüketimlerinin sürüş güvenliklerini tehlikeye sokan altyapı eksikliklerinin giderilmesi kapsamında ise gereken adımların atılacağı açıklandı.

ŞEHİR MERKEZİ YOĞUNLUĞU

Şehir merkezinde yoğun trafik sıkışıklığının meydana geldiği saatlerde trafiğin rahatlatılması açısından enerji ve zaman tasarrufu sağlanması ve şehirde bulunan kurum ve kuruluşların görüşleri alınacak ve işe başlama ile bitiş saatleri planlanacak.

Diğer yandan esnek çalışma ve uzaktan çalışma olanaklarının değerlendirmeye alınacağı konuşuluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı havaalanı, liman, terminal ve raylı sistem istasyonlarında aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemlerinde çevreci alternatif enerji kaynaklarının kullanımına öncelik sağlayacak.

OTOPARK ANA PLANI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Büyükşehir belediyeleri tarafından belediyelerin sınır dışında olan belediyelerden nüfusu yüz binin üzerinde olanlarının “Kentsel Ulaşım Ana Planı” ile şehrin ihtiyaçlarına ve ulaşım ile mekansal planlarına dayalı olarak; “Otopark Ana Planı” hazırlanacağı açıklandı.