Gündem

Meslektaşını 40 yerinden bıçaklayan doktor hakkında karar verildi!

Türkiye’de son zamanlarda hasta yakınlarının doktorlara uyguladıkları şiddet haberleri çoğalsa da İstanbul’da bir doktorun meslektaşını 40 yerinden bıçaklayarak öldürmesi herkesi hayrete düşürdü.

AYNI HASTANEDE ÇALIŞIYORLARDI

İstanbul Sarıyer’de Balta Limanı Kemik Hastanesi’nde doktor olan Yavuz Sümter (29), aynı hastanede birlikte çalıştığı Doktor Kaan Erol (26) ile nöbet tuttuğu sırada doktorların boş zamanlarında dinlendikleri doktor odasına karşı karşıya geldi.

MESLEKTAŞINI 40 YERİNDEN BIÇAKLADI

Olay hakkında ortaya atılan iddialara göre Erol ve Sümter arasında az çalışma ve az hastaya bakma konularından dolayı tartışma çıktı. Tartışma esnasında Sümter, meslektaşı Erol’u kendisine ait olan bıçakla 40 yerinden bıçakladı. Olayın ardından herkes paniğe kapıldı. Olay yerine gelen polis memurları meslektaşının canına kıyan zanlı Yavuz Sümter’i gözaltına aldı.

CANİ DOKTOR PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Doktor arkadaşını canice öldüren doktor Yavuz Sümter, emniyette yapılan işlemlerinin bitmesinden sonra İstanbul Adalet Sarayı’na  gönderildi. Savcılıkça ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ ve ‘Canavarca hisle öldürmek’ suçundan tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Sümter, ifadesinde öldürdüğü meslektaşıyla 3 aydır birlikte çalıştığını ve kendisine mobbing uygulandığı dile getirdi. Öldürdüğü için pişmanlık duyduğunu ifade eden Sümter, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.