Gündem

Meslekten İhraç Edilen 10 Sağlık Personeli Gözaltına Alındı

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önceden görevden uzaklaştırılan 10 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezi, Foça ve Selçuk ilçelerinde bulunan daha önce meslekten ihraç edilmiş olan sağlık personellerine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ terör örgütünün gizli haberleşme programı olan ByLock kullandıkları tespit edilen 10 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

HİMMET ADI ALTINDA FİNANS

Ayrıca zanlıların, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı sonrası çeşitli bankalardan kredi çekerek, örgütün finans kaynağı olduğu dönemde Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan kişilerin bazılarının isimlerinin gizli tanık beyanlarında yer aldığı belirlendi. Ayrıca Örgüt toplantılarına düzenli olarak katıldıkları ve ‘himmet’ adı altında finans sağladıkları da öğrenildi.

Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kamupersoneli.net | ANKARA