Gündem

Meteoroloji az önce uyardı! Bu akşam ve gece saatlerinde çok etkili olması bekleniyor!

MGM, akşam saatlerinde gece boyunca etkili olacak hava durumu tahminlerini yayımladı. Yayımlanan raporda saat verilerek, uyarı yapıldı ve vatandaşların, olumsuz durumlara karşı tedbirlerini alması istendi. İşte 81 ilin hava durumu tahmini..

Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu tahminlerine ek olarak “Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Artvin çevreleri ile zamanla Kıyı Ege, Edirne, Çanakkale ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor” denildi.

KAR, SAĞANAK YAĞIŞ, BUZLANMA, DON VE SİSE KARŞI UYARI GELDİ

Ek olarak yağışla ilgili bilgi verilerek, “Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor” ifadesi kaydedildi.

screenshot-5.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve doğu, zamanla güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) Antalya çevreleri ile Isparta’nın güney, Burdur’un doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur yer yer hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.