Gündem

Meteoroloji Bu Kez Saat Vererek Uyardı: O İllerimize Şiddetli Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere  ilişkin bir açıklama yapıldı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Yapılan açıklamada Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kars, Tokat ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Ayrıca açıklamanın devamında yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği  ifade edildi.

Rüzgarın genellikle enellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilen açıklamada Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiği vurgulandı.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.