Gündem

Meteoroloji'den 15 İl İçin Yoğun Kar Yağışı Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak kar yağışının bazı illerde yağmurla birlikte sulu kar beklendiği ifade edildi. Bunun yanı sıra Kayseri, Bolu, Kütahya, Bayburt ve Gümüşhane’de yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi.

4 Aralık çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı iller listesinde Bolu, Karabük, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Çorum, Kastamonu, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ağrı illeri bulunuyor. Kar yağışı bazı illerde yağmurla birlikte sulu kar şeklinde görülecek. Kayseri, Bolu, Kütahya, Bayburt, Gümüşhane’de ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

ANKARA İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI

Kar yağışı beklenen iller arasında Ankara’da yer alıyor. Buna göre Ankara’da kış ayının ilk kar yağışı meydana gelecek. Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar Ankara’ya ilişkin açıklamalarda bulundu ve şu ifadelere yer verdi:

“Şehir merkezinde yeterli soğuma sağlanamayacağı için yerde tutmayabilir veya karla karışık yağmur şeklinde olur. Tahminimce 1000 metre rakım üzeri yerlerde kar yağacak ve örtüde yapacaktı”

İllere göre hava durumu ise şöyle:

Ankara: Kar yağışlı 2,8°

Kütahya: Kar yağışlı 2,3°

Kayseri: Karla karışık yağmurlu -0,8°

Kastamonu: Kar yağışlı -1,2°

Sivas: Kar yağışlı -1,6°

Erzurum: Hafif kar yağışlı -4,6°

Erzincan: Hafif kar yağışlı 1°

Gümüşhane: Kar yağışlı -3°

Bolu: Kar yağışlı 0,4°

Eskişehir: Yoğun kar yağışlı 1,4°

Nevşehir: Karla karışık yağmurlu 1,7°

Bayburt: Kar yağışlı 2°