Gündem

Meteoroloji'den 6 İl İçin Uyarı ! Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden bir açıklama yapılarak 6 il için kar yağışı uyarısı verildi. Bu kapsamda Meteoroloji’den yapılan açıklamanın detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’den yapılan açıklamda bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ili ve çevresi aralıklı yağmurlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı çevresi ise aralıklı kar yağışlı geçecek. Bunun yanı sıa açıklamada kar yağışının Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması tahmin edildiği de belirtildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır’da 6, Tunceli’de 2, Ağrı ve Kars’ta 0, diğer illerde sıfırın altında Erzincan, Ardahan ve Erzurum’da 1 derece olarak ölçüldü. Bununla birlikte günün en yüksek sıcaklığının Iğdır’da 14, Tunceli’de 11, Erzincan’da 6, Ardahan ve Ağrı’da 5, Erzurum ve Kars’ta 4 derece olacağı vurgulandı.

YETKİLİLER UYARDI

Sıcaklıklar ve kar yağışı hakkında yetkililer, öğle saatlerine kadar kar yağışının Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek buzlanma, don ve sise karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.