Gündem

Meteoroloji'den Bazı İller İçin Uyarı: Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak Ege’de yeni haftada Salı gününden itibaren yağış beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Ankara’nın kuzeybatısı, Bolu, Zonguldak ve Düzce çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Kıyı Ege ile Manisa’nın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Bugünden itibaren İzmir ve Aydın illerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışın yer yer kuvvetli olacağı bildirilirken olası sel riskine karşı vatandaşlar uyarılarıldı.

Konu ile ilgili olarak söz konusu yağışların özellikle sabah saatlerinde Seferihisar, Selçuk sahil bandında kuvvetli olması beklenirken Menderes, Bayındır, Torbalı hattında da yağışların etkili olacağı ifade edildi.

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada İzmir ve Aydın’da bugün başlayacak yağmurun Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Yağışlı sistemin daha sonra iki şehri de terk edeceği tahmin ediliyor.