Gündem

Meteoroloji'den Birçok İl İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmeler kapsamında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sinop, Artvin ve Van çevreleri ve İstanbul’un kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Ayrıca söz konusu açıklamada yağışların Samsun, Rize, Artvin, Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ordu’nun batı kesimleri, Trabzon ve Erzurum’un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı belirtildi.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacğaı mevsim normalleri civarında seyredeceği ifade edilen açıklamada rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiği belirtildi.

UYARI 

Meteoroloji’den yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Yağışların Samsun, Rize, Artvin, Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ordu’nun batı kesimleri, Trabzon ve Erzurum’un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.