Gündem

Meteoroloji'den Çok Şiddetli Yağış Uyarısı: Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Son değerlendirmeler kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve açıklamada Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, görüleceği ifade edildi. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar’ın kuzeyi, Konya’nın güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği ifade edildi.

Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklenen yağışlar hakkında vatandaşlara uyarı yapıldı ve dikkatli olmaları istendi. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilen açıklamada sıcaklıkların mevsim normalleri cicarında olacağı ifade edildi. 

Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Trakya’da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtildi.