Gündem

Meteoroloji'den hortum uyarısı! Sarı alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hortum uyarısı geldi.

HORTUM UYARISI YAPILDI

Hava sıcaklıklarının düşmesi sonrasında yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı illerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji'den hortum uyarısı! Sarı alarm verildi

BURSA İÇİN SARI ALARM VERİLDİ

Meteoroloji, Bursa’da kuvvetli yağış beklendiğini açıklayıp bugün 13.00’dan 19.00’a kadar geçerli olmak üzere ’sarı’ alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, salı günü öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.