Gündem

Meteoroloji'den İstanbul İçin Önemli Uyarı: Sağanak Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde bugünden itibaren yağışlı havanın etkisine girilecek.

Cuma günü ise Marmara Bölgesi, Karadeniz, iç Ege, İç Anadolu’nun doğusu, batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Hatay ve Adana çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Bunun dışında Türkiye’nin diğer bölgelerinde parçalı az bulutlu hava hakim olacak.

Kuzeydoğu kesimlerde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 6 derece daha yukarısında seyrederken yağışlı havanın etkisinden dolayı kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar düşmeye başlayacak.

İSTANBUL’A YAĞIŞ GELİYOR

İstanbul’da dün gece bazı bölgelerde yağıuş görüldü. İstanbul çevresinden bulutlu hava etkisini devam ettirecek. Cuma ve Cuamrtesi günü İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca hava sıcaklıkları ise 2 ila 4 derece azalacak.

İstanbul’da hava sıcaklığı Cuma günü 28 derece Cumartesi günü ise 29 derece civarında olması beklenirken yağışlı havanın Karadeniz’e geçeceği İstanbul’da Pazar günü parçalı bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi.