Gündem

Meteoroloji'den İstanbul İçin Önemli Uyarı ! Şiddetli Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kuzeybatı kesimlerinde devam eden yağışların hafta sonuna kadar etkisini arttırarak aralıklarla devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada 19 Eylül’de Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Akdeniz kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

14 Eylül Cuma günü için de yağış uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale’nin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Söz konusu açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların; Perşembe günü Marmara’nın doğusu, Çanakkale’nin iç ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde, Cuma günü, Marmara’nın doğusu ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. İstanbul’ da bugün akşam saatlerinde ara verecek yağışların Perşembe (13.09.2018) günü öğle saatlerinde tekrar başlaması ve akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cuma (14.09.2018) günü öğleden sonraki saatlere kadar aralıklı olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam etmesi bekleniyor.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA