Gündem

Meteoroloji'den İstanbul İçin Sarı Uyarı Verildi ! Fırtına, Şiddetli Yağış, Sel ve Şimşek Uyarısı

İstanbul hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şiddetli fırtına, sel, yağış ve şimşek uyarısında bulunuldu. 

Konu ile ilgili olarak yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Nevşehir, Kayseri, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği ifade edildi.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR OLACAK

Ayrıca yağışların Kıyı Ege ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı vurgulandı.

SARI UYARI VERİLDİ

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul olmak üzerre Kocaeli, Bursa Yalova için sarı uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada bu illerde bugün beklenen sağanak yağış ile birlikte, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına ilişkin uyarı yapıldı.