Gündem

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı ! Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi web adresi üzerinden paylaştığı hava durumu verilerine göre toz taşınımı ile çamur uyarısında bulunmuştu.

Meteoroloji’den son dakika kuvvetli yağış uyarısı geldi. Peki havalar nasıl olacak? Yağışlar hangi bölgelerde etkisini gösterecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

MARMARA’YA UYARI

Marmara Bölgesinin doğusu ile Trakya’da, aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

EDİRNE’DE ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Öte yandan Edirne’de yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sağanak nedeniyle kısa süre içerisinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Vatandaşlar iş yerlerinin tenteleri altında yağmurun dinmesi bekledi. Bazı vatandaşlar ise şemsiye ve poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü kentte sağanağın aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

BURSA’DA VALİLİK UYARDI

Bursa Valiliği, sel, dolu, su baskını ve çatı uçmaları gibi oluşacak muhtemel risklere karşı vatandaşları uyardı.

Bursa’da cuma günü sabah saatlerinden itibaren geceye kadar aralıklarla yağmur bekleniyor. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, metrekare başına 15 ile 40 kilogram yağmur suyu düşeceği açıklandı. Valilik, olması muhtemel sel, dolu, su baskını, Yıldırım ilçesinde ise ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olaylar karşısında tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi.

RÜZGAR VE FIRTINA

Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinde bölge genelinde batı ve güneybatı (lodos) yönlerden, zaman zaman hızı saatte 62 ila 100 kilometreye ulaşacak rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına dolayısıyla yaşanabilecek toz taşınımı, görüş mesafesinde düşme, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgar ve fırtınanın etkisinin yarın saat 23.00’e kadar sürmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU’DA 6 İL İÇİN UYARI

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 6 il için yarın kuvvetli fırtına olacağı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yarın saat 11.00’den 21.00’e kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan genelinde güney ve güneybatılı yönlerden hızı yer yer saatte 75-88 kilometre olan kuvvetli fırtına beklendiği belirtildi. 
Açıklamada, meteorolojik uyarı doğrultusunda vatandaşların ulaşımda aksamalar, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ağaç devrilmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini açıklayan MGM, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun bazı bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun batısında fırtına yaşanabileceği hususunda uyarıda bulundu. Meteoroloji’nin uyarıları arasında toz taşınımı ve çamur da yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Batı bölgelerimizden başlayarak Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklenmektedir.

23 MAYIS HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Batı bölgelerimizden başlayarak Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde güneydoğusu ve zamanla Kırklareli ve Çanakkale dışında bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

BURSA °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu, aralıklı hafif sağanak yağışlı

ÇANAKKALE °C, 25°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

İSTANBUL °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 26°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı bulutlu, bölgenin kuzeyinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 26°C
Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 29°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

İZMİR °C, 31°C
Parçalı bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

MANİSA °C, 32°C
Parçalı bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında toz taşınımı hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin kuzey batı kesimlerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve batısında toz taşınımı hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 23°C
Parçalı, çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 24°C
Parçalı, çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak yağışlı

KONYA °C, 31°C
Parçalı bulutlu

SİVAS °C, 26°C
Parçalı, çok bulutlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı yer yer çok bulutlu, Zonguldak ve Bartın dışında bölge genelinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

BOLU °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak yağışlı

SİNOP °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

AMASYA °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

BAYBURT °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif sağanak yağışlı

TRABZON °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 16°C
Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak yağışlı

KARS °C, 15°C
Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak yağışlı

MALATYA °C, 29°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

VAN °C, 21°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu