Gündem

Meteoroloji'den Önemli Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında bir açıklama yapıldı ve vatandaşlar şiddetli yağışlara karşı uyarıldı. Buna göre Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Kırşehir, Yozgat, Isparta ve Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Tekirdağ ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcajklığının Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede (3 ila 8 derece)azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Ayrıca rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli kuvvetli (40-70 km/sa), İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Tekirdağ ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) vatandaşların dikkatli olması istendi.