Gündem

Meteoroloji'den Peş Peşe Şiddetli Yağış Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Doğu Akdeniz ile Sakarya ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Bunun yanı sıra yapılan açıklamada yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının muhtemel olacağı ifade edildi.

Hava sıcaklığı Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilirken rüzgar hakkında genellikle batı ve güneybatı, kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar eseceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği ifade edildi ve gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.