Gündem

Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Açıklaması: Ani Sel, Su Baskını ve Yıldırım Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve şiddetli yağış hakkında vatandaşlar uyarıldı. Yapılan açıklamada Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çorum, Amasya, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği ifade edildi.

METEOROLOJİ’DEN AÇIKLAMA

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada yağışların İç Ege ile Bilecik, Bolu, Isparta, Burdur ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği vurgulandı.

Hava sıcaklığı hakkında da değerlendirmeler paylaşılan açıklamda hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği belirtildi.