Gündem

Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı: Bu İllerde Yaşayan Vatandaşlar Dikkat

Son değerlendirmeler kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadaTürkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada yağışlarn Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiği ifade edldi. Ayrıca metrekareye 75 kilogram yağış düşmesi beklendiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilirken iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği vurgulandı. 

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Ayrıca rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yapılan uyarıda ise şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”