Gündem

Meteoroloji'den son dakika Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevrelerine kuvvetli yağış uyarısı

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü Twitter adresinden yaptığı uyarı şöyle;

“Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre, akşam saatlerine kadar Bolu, Düzce, Sakarya,Kocaeli ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. “

Bugün yağmur yağacak mı? sorusunun cevabı özellikle üniversite sınavı sonrası plan yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor.  Öte yandan 15 Haziran Meteoroloji raporu yayınlandı. Bulutlu ve serin havanın hakim olduğu İstanbul’da bugün yağmur yağacak mı? İşte 15 Haziran Ankara, İzmir İstanbul hava durumu raporu…

HAVA DURUMU – 15 HAZİRAN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah ilk saatlerde Kırklareli’nin Vize ve Demirköy, Tekirdağ’ın Saray ve Çerkezköy ilçelerinde, öğleden sonra ise İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; bu sabah ilk saatlerde Kırklareli’nin Vize ve Demirköy, Tekirdağ’ın Saray ve Çerkezköy ilçelerinde, öğleden sonra ise İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve trafikte aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 30°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bir Yorum