Gündem

Meteoroloji'den Yoğun Kar Yağışı Uyarısı Geldi ! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Son değerlendirmeler kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzeyi, Sakarya, Düzce, Ordu, Adana, Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI GELİYOR

Söz konusu açıklamanın devamında Doğu Anadolu (Ardahan hariç) ile Kırşehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği belirtildi.

Meydana gelecek yağışların Güneydoğu Anadolu ile Adana’nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, K. Maraş’ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ’ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı vurgulandı.

Hava sıcaklığı güney iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu’da doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) Mersin’in Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Mut ilçelerinde fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği vurgulandı.