Gündem

Meteoroloji Fırtına ve Don Uyarısında Bulundu

Meteoroloji bazı bölgeler için fırtına ve don uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre yurt genelinde karla karışık yağmur etkili olacak. Meteoroloji son değerlendirmesinde yurt genelini don konusunda uyardı.

Meteorolojiden Don Uyarısı

Yurt genelinde etkili olan yağış etkisini sürdürüyor. Meteoroloji bazı bölgeler için fırtına ve don uyarısında bulunurken, Marmara, ve İç Anadolu’nun büyük kesimi yağmurun etkisi altında olacağı öngörülüyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu bölgesi ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre yağışlar, Karadeniz kıyı kesimi, Marmara’nın kuzeydoğusu ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Karla Karışık Yağmur

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, yurdun genelinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ava sıcaklığı batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükselecek, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA