Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika duyurdu : O illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Artvin, Ardahan, Şırnak, Hakkari ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimleri, Konya’nın doğu ilçeleri ve İstanbul’un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ SON DAKİKA DUYURDU

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılarda, “Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege ile Antalya Körefezi’inde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.” denildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL?

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde İstanbul’un duğu kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

EDİRNE -4°C, 9°C
Az bulutlu

İSTANBUL 2°C, 9°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimleri hafif yağmurlu

KIRKLARELİ -2°C, 8°C
Az bulutlu

KOCAELİ 1°C, 9°C
Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinde güney kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -8°C, 1°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 0°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 4°C, 13°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA 2°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinde Antalya Körfezi’nde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA 6°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 8°C, 17°C
Az bulutlu ve açık

ISPARTA -3°C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu

MERSİN 6°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Konya’nın doğu ilçelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA -5°C, 3°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR -4°C, 5°C
Parçalı bulutlu

KONYA -3°C, 2°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimleri hafif kar yağışlı

SİVAS -4°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU -4°C, 5°C
Parçalı bulutlu

DÜZCE -1°C, 9°C
Parçalı bulutlu

KASTAMONU -3°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyıları hafif yağmurlu

ZONGULDAK 2°C, 9°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ÇORUM -5°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 5°C, 10°C
Çok bulutlu, hafif yağmurlu

TOKAT 1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 6°C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari, Van ve Ardahan çevreleri hafif kar yağışlı, Şırnak çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM -13°C, -4°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS -16°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -2°C, 5°C
Parçalı bulutlu

VAN -6°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -1°C, 8°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

GAZİANTEP 1°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 1°C, 8°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

ŞANLIURFA 2°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Sabah saatlerinde Batı Akdeniz’in batısında kısa süreli fırtına, Güney Ege ile Orta Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, ilk saatlerde doğusunda 1,5 ila 2,5m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-50 km/sa), gece 2 ila 4 (10-30 km/sa) Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), ilk saatlerde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m ilk saatlerde güneyinde 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde batısında 8 (75 km/sa), öğle geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 1,5 ila 2,5m, sabah saatlerinde Batı Akdeniz’in batısında 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sisli Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.